Grupacija veledrogerija postala punopravna članica GIRP

Bez autora
Jan 25 2011

Grupacija veledrogerija Udruženja trgovine Privredne komore Srbije postala je punopravna članica Evropske asocijacije za promet lekova (GIRP), a pravo na takvo članstvo imaju samo slične i iste asocijacije iz zemalja koje su članice EU. Grupacija je prepoznata kao nosilac aktivnosti kompanija koje se bave prometom lekova u Srbiji i kao takva učlanjena je u GIRP. Ovim članstvom dobijaće se redovne informacije o stanju na tržištu lekova u EU, novosti iz oblasti registracija, regulative i svega onog što se odnosi na promet lekova. Naš promet lekova mora da bude usklađen sa evropskim i standardima koji postoje na tržištu lekova u EU. Na skupu Veledrogerija započeta je procedura odabira veledrogerija koje će posebno biti zadužene za snabedevanje stanovništva lekovima i medicinskim materijalima u slučaju vanrednih situacija kao što su poplave, zemljotresi, požari, epidemije i slično. To se radi na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva u vanrednim situacijama.

Grupacija veledrogerija Udruženja trgovine PKS postala je punopravna članica GIRPGrupacija veledrogerija Udruženja trgovine Privredne komore Srbije postala je punopravna članica Evropske asocijacije za promet lekova (GIRP), a pravo na takvo članstvo imaju samo slične i iste asocijacije iz zemalja koje su članice EU.

Grupacija je prepoznata kao nosilac aktivnosti kompanija koje se bave prometom lekova u Srbiji i kao takva učlanjena je u GIRP. Ovim članstvom dobijaće se redovne informacije o stanju na tržištu lekova u EU, novosti iz oblasti registracija, regulative i svega onog što se odnosi na promet lekova. Naš promet lekova mora da bude usklađen sa evropskim i standardima koji postoje na tržištu lekova u EU.

Na skupu Veledrogerija započeta je procedura odabira veledrogerija koje će posebno biti zadužene za snabedevanje stanovništva lekovima i medicinskim materijalima u slučaju vanrednih situacija kao što su poplave, zemljotresi, požari, epidemije i slično. To se radi na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva u vanrednim situacijama. Veledrogerije koje budu odabrane za pripremu lekova i medicinskog materijala u slučaju vanrednih situacija, potpisivaće posebne ugovore sa ministarstvima koje Vlada odredi.

Novi Zakon o zaštiti u vanrednim situacijama nalaže izgradnju novog integrisanog sistema zaštite i spasavanja ljudi. Uskoro će biti formiran i Republički štab za vanredne situacije, a njegovi članovi biće ministri iz više ministarstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik